TUI bekijkt impact teloorgang Thomas Cook

LONDEN (ANP) - De Brits-Duitse reisorganisatie TUI weet nog niet precies welke gevolgen de val van branchegenoot Thomas Cook op de eigen activiteiten zal hebben. Topman Fritz Joussen van TUI gaf dinsdag aan dat de impact op de korte termijn wordt bekeken.

TUI maakte tot voor kort mede gebruik van vluchten van Thomas Cook om zijn reizigers op de plaats van bestemming te krijgen. Nu Thomas Cook zijn operaties door een bankroet noodgedwongen heeft moeten staken, steekt TUI de nodige tijd en moeite in het omboeken van reizigers. Daarvoor maakt het ook extra kosten.

Net als Thomas Cook kampte TUI de voorbije periode met onzekerheden rond de brexit en forse concurrentie en overcapaciteit in de luchtvaartsector. Verder mag TUI nog altijd niet vliegen met de Boeing 737-MAX-vliegtuigen die om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond worden gehouden.

TUI handhaafde zijn verwachtingen voor het boekjaar dat loopt tot en met 30 september. Het onderliggende bedrijfsresultaat valt op jaarbasis naar verwachting ruim een kwart lager uit. Definitieve jaarcijfers volgen 12 december.