Tupac krijgt 27 jaar na dood ster op Walk of Fame

De Amerikaanse rapper Tupac Shakur krijgt postuum een ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. De tegel van de in 1996 overleden artiest wordt op 7 juni onthuld, maakte de organisatie achter de sterren bekend.

"Tupac Shakur was een rapper, acteur, activist, dichter en revolutionair. Deze iconische artiest is nog tientallen jaren na zijn overlijden onderdeel van de tijdgeest en zal nog vele jaren een belangrijke culturele figuur blijven", stelt Ana Martinez, producer van de Hollywood Walk of Fame.

Radiopresentator Big Boy zal als ceremoniemeester optreden. Bij de onthulling zullen ook vrienden en familie aanwezig zijn. Onder anderen Allen Hughes zal spreken tijdens het evenement. De regisseur maakte de documentaireserie Dear Mama, over Tupac Shakur en zijn moeder Afeni Shakur. Ook de zus van de rapper, Sekyiwa Shakur, is aanwezig.

De rapper, ook bekend als 2Pac, wordt door velen gezien als een van de grootste rappers ooit. Changes en California Love horen tot zijn bekendste nummers. Hij werd op 7 september 1996 neergeschoten toen hij in de auto zat. Hij overleed zes dagen later in het ziekenhuis. De artiest was toen 25 jaar.