Turbulente jeugd van grote invloed op carrière Christina Aguilera

De turbulente jeugd van Christina Aguilera heeft de zangeres naar eigen zeggen goed voorbereid op haar werk in de muziekbusiness. Ze kon door haar verhaal beter in contact komen met haar fans, zei de Amerikaanse donderdagavond tijdens de uitreiking van de Billboard Latin Music Awards, waar ze de Spirit of Hope-prijs in ontvangst mocht nemen.

"Ik wilde dat mijn muziek echt een doel en een betekenis zou hebben", aldus de 41-jarige. "Opgroeiend in een chaotische omgeving als de mijne, realiseerde ik me dat het delen van mijn verhaal cruciaal was om in contact te komen met anderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen. Vanaf dat moment besefte ik dat de boodschappen, lessen en verhalen van mijn nummers de grootste giften konden zijn die ik kon geven."

Aguilera groeide op in New York en was een jaar of zeven toen haar ouders scheidden. De zangeres zei zowel fysiek als mentaal door haar vader te zijn mishandeld. Dit werd een thema waar ze in haar professionele carrière muziek over maakte.