Turkse spits Yilmaz speelgerechtigd voor Fortuna Sittard

SITTARD (ANP) - Burak Yilmaz is speelgerechtigd verklaard voor Fortuna Sittard. De Limburgse club heeft het papierwerk van de Turkse spits afgerond. Fortuna opent het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Hetzelfde geldt voor middenvelder Dogan Erdogan.

"Yilmaz en Erdogan zijn officieel speler van Fortuna Sittard. Het duo keerde onlangs terug naar Turkije om de Machtiging tot Voorlopig Verblijf op te halen, nadat eerder het IND en UWV akkoord hadden gegeven op de schriftelijke aanvragen vanuit Fortuna Sittard. Het tweetal streek dinsdag weer neer op Nederlandse bodem om de laatste zaken af te ronden. Vrijdag werden alle lichten op groen gezet", meldt Fortuna op de website.

Yilmaz en Erdogan sluiten zich aan bij de selectie en zijn meteen opgenomen in de selectie voor de laatste oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo, komende zaterdag tijdens de fandag van de Limburgse club. De eerstvolgende training staat gepland op maandag 1 augustus.

Vorige maand verraste Fortuna door de 37-jarige spits te strikken. De Turk speelde in eigen land voor Besiktas, Trabzonspor, Fenerbahçe en Galatasaray.