Turkse voetballer Çalhanoglu van AC Milan naar Inter

MILAAN (ANP) - De Turkse voetballer Hakan Çalhanoglu stapt binnen Milaan over van AC Milan naar Internazionale. De 27-jarige spelbepaler weigerde om zijn aflopende contract bij de rood-zwarte ploeg uit de Italiaanse stad te verlengen. Çalhanoglu werd in verband gebracht met onder meer Manchester United en enkele topclubs uit Spanje, maar hij koos voor Inter.

"Ik heb een akkoord bereikt met Inter, ik ga weer naar Milaan", zei de middenvelder op de Turkse tv, nadat hij met zijn land was uitgeschakeld op het EK. Turkije verloor alle wedstrijden in groep A en eindigde onderaan met een doelsaldo van 1-8.

De Turk, geboren in Duitsland, speelde vier jaar voor AC Milan. Eerder kwam Çalhanoglu uit voor Hamburger SV en Bayer Leverkusen. Met Milan eindigde hij afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Serie A, achter stadgenoot Inter. AC Milan raakt naast Çalhanoglu ook doelman Gianluigi Donnarumma kwijt. De Italiaanse international, die ook over een aflopend contract beschikt, staat op het punt te tekenen bij Paris Saint-Germain.