Turnster Visser wint tweede EK-kwalificatiewedstrijd

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft in Rotterdam de tweede kwalificatiewedstrijd voor de EK gewonnen. De 21-jarige Visser kwam na een foutloze meerkamp tot 54,267 punten. Daarmee voldeed ze ook aan de gestelde EK-richtscore van 53,00 punten.

Visser bleef Tisha Volleman, die vorige week de eerste kwalificatiewedstrijd won, voor. Volleman kwam tot 52,367 punten. Sanna Veerman eindigde net als vorige week op plek drie (51,533), Eythora Thorsdottir werd vierde (50,900).

Visser voldeed in Rotterdam naast de richtscore op de meerkamp ook aan de gestelde scores op de toestellen balk en vloer. Visser turnde daar naar respectievelijk 13,600 en 13,633 punten.

Wevers

Sanne Wevers turnde bij haar tweede wedstrijd sinds de Olympische Spelen van 2021 in Tokio alleen op balk. De olympisch balkkampioene van Rio 2016 zette op dat toestel 13,567 punten neer, net iets minder dan Visser. Wevers voldeed net als vorige week aan de richtscore van 13,500.

Elze Geurts ontbrak bij zowel de eerste als de tweede kwalificatiewedstrijd. Geurts kampt nog met de gevolgen van een corona-infectie die ze vlak na de internationale wedstrijd DTB-Pokal in het Duitse Stuttgart opliep.

EK-selectie

Bondscoach Jeroen Jacobs maakt komende week de vijfkoppige EK-selectie bekend. Jacobs neemt in ieder geval drie meerkampers mee naar de Turkse stad Antalya. De andere twee plekken worden ingevuld op basis van aanwijsplekken.

De EK vinden van 11 tot en met 16 april plaats. Doelstelling van de Nederlandse turnsters is het behalen van een plek bij de beste dertien landen om zo als team plaatsing voor de WK van 2023 af te dwingen.