Twee basketballers Brooklyn Nets besmet met coronavirus

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse basketballers DeAndre Jordan en Spencer Dinwiddie van NBA-club Brooklyn Nets zijn besmet met het coronavirus. Beiden legden een positieve test af. Voor Jordan zit het seizoen er nu op, Dinwiddie hoopt nog wel naar Orlando te gaan om daar de competitie te kunnen uitspelen met de Nets.

Het is de bedoeling dat 22 teams uit de NBA op een afgesloten deel van Disney World het seizoen gaan uitspelen. De eerste wedstrijden staan voor 30 juli op het programma. Vorige week leverde een testronde onder ruim 300 spelers zestien positieve gevallen op. De betreffende basketballers, van wie de namen niet openbaar werden gemaakt, gingen direct in isolatie. Ze mogen pas terugkeren als een dokter ze officieel genezen heeft verklaard.

De 31-jarige Jordan, onderdeel van het Amerikaanse team dat op de Olympische Spelen van 2016 goud veroverde, kreeg maandag te horen dat hij ook besmet is. De Amerikaan wil geen risico nemen en meldde zich direct af voor het restant van het seizoen.