Tweede seizoen videodagboek Anne Frank vanaf woensdag te zien

Het tweede seizoen van het videodagboek van Anne Frank, Na de arrestatie, is vanaf deze woensdag te zien via YouTube. In drie nieuwe vlogs speelt de jonge actrice Luna Cruz Perez opnieuw Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens over de periode na de onderduik. In monologen kijkt ze vanuit een onbekende tijd en plaats terug op de gebeurtenissen na de arrestatie, de laatste zes maanden van haar leven in de kampen.

De eerste aflevering van het nieuwe videodagboek komt online op de dag dat 77 jaar geleden Anne Frank, de zeven andere onderduikers van het Achterhuis en twee van hun niet-Joodse helpers werden gearresteerd. De twee volgende afleveringen worden 6 en 9 augustus online gezet. De serie is ontwikkeld in samenwerking met de Anne Frank Stichting en de omroep NTR en is gebaseerd op het boek ‘Na het Achterhuis’ van Bas von Benda-Beckmann en andere bronnen, zoals getuigenverklaringen. De videoserie is Nederlands gesproken met ondertiteling in het Duits, Engels, Portugees en Spaans.

Het eerste seizoen kwam uit in maart vorig jaar. Daarin filmde Anne zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis. Het eerste deel van het videodagboek eindigde op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie.

De vlogserie is bedacht als nieuwe manier om Anne Franks levensverhaal aan jongeren te vertellen. "Het maakt diepe indruk om door Annes ogen te kijken naar de laatste maanden van haar leven, de verschrikkelijke tijd in de kampen. Met dit vervolg komen we tegemoet aan de vraag van veel jongeren hoe het Anne na haar arrestatie is vergaan, de periode die zij niet in haar dagboek heeft kunnen beschrijven", zegt directeur Ronald Leopold van de Anne Frank Stichting.