Twente-trainer Jans: onze beste prestatie tot nu toe

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Ron Jans vond het gelijkspel tegen PSV de beste prestatie van FC Twente dit seizoen. "Voor de tweede helft moet ik mijn ploeg een enorm compliment geven. We waren minimaal gelijkwaardig en misschien zelfs wat beter", zei hij na de 1-1.

Halverwege zag het er nog niet naar uit dat Twente een resultaat aan het duel over zou houden. PSV was veel beter en creëerde de nodige kansen. Alleen Donyell Malen wist te scoren. "PSV heeft de eerste helft laten zien hoeveel potentie ze hebben. We kwamen niet onder hun druk uit. Ik vond ze echt heel goed voetballen", aldus Jans.

Twente hield hoop. Jans: "De tweede helft is bij PSV wel vaker minder goed. Dat zag je ook in de Europa League tegen PAOK Saloniki. De intensiteit bij PSV ging terug."

Twente kwam langszij via een strafschop van Danilo, gegeven na hands van Cody Gakpo. Voor rust miste PSV juist een strafschop. Doelman Joël Drommel redde goed op een inzet van Eran Zahavi. "Ik geloof soms in het lot. Het was gewoon geen penalty, dan mag die er ook niet in", zei Jans, die de strafschop voor zijn eigen ploeg ook niet terecht vond. "Volgens de regel klopt het. Maar ik ben het niet eens met de regel."