Twitter: Willem Engel moest tweet over Eriksen verwijderen

AMSTERDAM (ANP) - Twitter heeft Willem Engel, voorman van Viruswaarheid, opgedragen om zijn tweet over de Deense voetballer Christian Eriksen te verwijderen. Dat heeft hij gedaan. Ook werd zijn account @willem_engel tijdelijk geschorst. Het is niet bekend hoelang die schorsing duurt, maar Engel heeft sindsdien nog geen nieuwe tweets geplaatst. Zijn oude tweets zijn wel zichtbaar.

Eriksen zakte zaterdag in elkaar tijdens de EK-wedstrijd van zijn land en werd op het veld gereanimeerd. Engel suggereerde dat dit te maken had met vaccinaties en riep op met de prikken te stoppen.

Twitter laat dinsdag in een verklaring weten dat het niet is toegestaan om onjuiste berichten over vaccinaties te plaatsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om "ontkrachte beweringen over de nadelige gevolgen van vaccinaties" en om "onjuiste beweringen die de indruk wekken dat vaccins worden gebruikt om bewust schade te berokkenen". Als Engel vaker in de fout gaat, zou dat ertoe kunnen leiden dat zijn account definitief wordt geblokkeerd.

De werkgever van Eriksen, de Italiaanse voetbalclub Internazionale, liet overigens weten dat de Deen niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Eriksen zelf meldde inmiddels op Instagram dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.