Tyson Fury mag weer boksen

LONDEN (ANP) - Niets staat een rentree van de Britse ex-wereldkampioen Tyson Fury in de boksring nog in de weg. De 29-jarige zwaargewicht is na een lange juridische strijd akkoord gegaan met een schorsing van twee jaar, met terugwerkende kracht, wegens het gebruik van verboden middelen. Het Britse antidopingbureau (Ukad) en de Britse boksautoriteiten hebben de deal goedgekeurd. Dat betekent dat Fury, nog ongeslagen in 25 gevechten, snel zijn bokslicentie terugkrijgt.

De Britse boksreus reageerde vorig jaar zomer positief op een dopingtest. Volgens Fury was het eten van besmet vlees de oorzaak.

Na zijn sensationele triomf op de Oekraïener Vladimir Klitsjko in november 2015, waarmee Fury drie wereldtitels veroverde, gebeurde veel in het leven van de spraakmakende bokser. Hij raakte aan de drank, nam drugs en werd zo depressief dat hij zelfs niet meer wilde leven. Zijn kampioensgordels raakte hij kwijt.

Fury is nu weer op de weg terug. Hij rekent voor 2018 op drie grote gevechten, mogelijk ook tegen zijn landgenoot Anthony Joshua, de huidige wereldkampioen in het zwaargewicht van WBA, IBF en IBO.

0 Reacties Doe mee met de discussie →