Uitblinker Berghuis geniet intens met Ajax in Champions League

AMSTERDAM (ANP) - Met een doelpunt en een assist op een treffer van Sébastien Haller had Steven Berghuis een groot aandeel in de zege van Ajax op Besiktas (2-0). "Ik heb intens genoten", glunderde hij vlak na de tweede groepswedstrijd van de Champions League. "Ik ben naar Ajax gekomen om op dit podium te acteren. Wat een mooie avond."

Berghuis leek zich na zijn veelbesproken overstap van Feyenoord vooral te moeten richten op de positie van rechtsbuiten, met Antony en David Neres als concurrenten. Maar na de blessure van Davy Klaassen kreeg hij een kans als meest aanvallende middenvelder. Met Berghuis op die positie won Ajax zesmaal op rij, met mooie doelcijfers van 26-1.

"Dit is toch wel een mooie positie", zei Berghuis over zijn nieuwe rol. "Ik heb veel handvatten van de trainer en de technische staf gekregen. En ik heb natuurlijk ook geweldige spelers om me heen. Ik moet Antony en Tadic aan het werk zetten. En ik moet bijsluiten met de spits en combineren met de middenvelders. Het ligt me eigenlijk wel."