‘Uitverkorenen’ gaan helemaal los tijdens Fieldlab in Ziggo

De sfeer tijdens het eerste Fieldlab-evenement in de Ziggo Dome zit er zaterdagmiddag al goed in. Van 15 uur tot 19 uur zijn onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt en Lucas & Steve te horen. De uitverkoren bezoekers gaan al helemaal los op hun muziek.

Hoewel er normaal gesproken 17.000 mensen in de zaal plaats kunnen nemen, zijn er - vanwege de coronamaatregelen - zaterdag 1300 man uitgenodigd. Deze 'uitverkorenen' zijn opgedeeld in vijf groepen van 250 man en een groep van 50. Iedere zogenoemde 'bubbel' heeft een eigen ingang en looproute in de Ziggo Dome en eigen regels.

Er zijn voornamelijk jongeren aanwezig, al staan er ook wat oudere bezoekers te dansen en te springen. Veel bezoekers hebben er "heel veel zin in" om weer eens lekker los te gaan net als vroeger. Ook degenen die wat minder bekend waren met het genre, zoals Kiko de Pater en Roland Willems. "We zijn er vanochtend naar gaan luisteren, maar het maakt ons ook echt niet uit of we naar Hazes gaan of dance", aldus De Pater. "Het voelt echt als een uitstapje. Fijn dat het zo verantwoord kan."

Het dancefeest maakt onderdeel uit van de vier proefevenementen die in maart plaatsvinden georganiseerd door Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. Op die manier wil de organisatie kijken hoe op een veilige manier grotere bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis.