Union gaat hele elftal testen na coronabesmetting Weghorst

BERLIJN (ANP/DPA) - Na de coronabesmetting bij spits Wout Weghorst gaat FC Union Berlin voor de zekerheid alle spelers testen die afgelopen zaterdag in de ploeg zaten in het duel met Wolfsburg. De Duitse club speelt donderdag in Rotterdam tegen Feyenoord in de Conference League.

Union won zaterdag met 2-0 van de ploeg van Mark van Bommel, waarbij Weghorst in de tweede helft inviel. Van de spits werd twee dagen na de wedstrijd bekend dat hij positief had getest op het coronavirus.

"In bijzondere gevallen, zoals nu met de positieve test van Weghorst, is er direct contact met het gezondheidsbureau geweest en zijn de noodzakelijke maatregelen getroffen. Concreet betekent dit dat op dinsdag en woensdag bij ons preventief zal worden getest", liet de woordvoerder van de club tegen de Duitse krant Bild weten. Er zullen niet zoals gewoonlijk alleen ongevaccineerde spelers en stafleden worden getest, maar ook de gevaccineerde en van corona genezen spelers, die zaterdag bij de ploeg zaten.

Volgens de berichten zou Weghorst zondagochtend klachten hebben gekregen en gaf een naderhand uitgevoerde test de positieve uitslag. De voetballer is direct geïsoleerd en is thuis in quarantaine gegaan, liet Wolfsburg weten.