Universiteit in Charkov zwaar beschadigd door Russische raket

CHARKOV (ANP/DPA/RTR) - Een universiteitsgebouw in Charkov is zwaar beschadigd geraakt door een Russische raket, meldt het Openbaar Ministerie in de Oost-Oekraïense stad. Een bewaker raakte gewond. Elders in de op een na grootste stad van Oekraïne vielen vier gewonden toen een raket insloeg bij een woongebouw.

Onderzoekers hebben foto's vrijgegeven waarop de schade te zien is. Het OM heeft een onderzoek geopend naar mogelijke oorlogsmisdaden. Er zouden geen militaire activiteiten in de buurt plaatsvinden.

Ook in de Zuid-Oekraïense stad Cherson meldden de autoriteiten nieuwe beschietingen van Russische zijde. Een schoolgebouw werd in brand geschoten, maar er vielen geen slachtoffers. Ook vanuit de regio's Soemi en Donetsk werden Russische beschietingen gemeld.

Kramatorsk

Ondertussen beschuldigde het Russische ministerie van Defensie Oekraïne ervan voorbereidingen te treffen om gebouwen in de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk op te blazen en vervolgens Moskou te beschuldigen van het plegen van oorlogsmisdaden. Het Oekraïense leger zou van plan zijn drie medische gebouwen waaronder een ziekenhuis tot ontploffing te brengen. Het ministerie leverde geen bewijs voor de beweringen.

In Kramatorsk vielen donderdag zeker drie doden, volgens de Oekraïense politie door een Russische raket. Rusland heeft niet gereageerd op dat bericht.