Uri Geller geeft toestemming voor terugkeer Kadabra in Pokémon

Na jaren lijkt het er eindelijk op dat de Pokémon Kadabra weer in het kaartspel van de beroemde Japanse videogame wordt opgenomen. Het monstertje werd namelijk jarenlang niet afgebeeld omdat illusionist Uri Geller hier bezwaar tegen had gemaakt.

De bekende Israëlische lepeltjesbuiger vond namelijk dat Kadabra - die in Japan Yungerer heet - te veel op hem leek. Hij klaagde ontwikkelaar Nintendo daarom aan en zorgde ervoor dat de Pokémon niet meer mocht worden afgebeeld in het kaartspel.

Volgens The Gamer heeft Geller een heleboel e-mails ontvangen waarin hem werd gevraagd of hij niet op andere gedachten gebracht kon worden. "Vanwege de enorme stroom e-mails waarin mij werd gesmeekt of ik Nintendo toestemming wilde geven om Kadabra/Yungeller terug te brengen, heb ik een brief gestuurd naar de directeur van Nintendo waarin ik hem goedkeuring gaf om Kadabra/Yungeller wereldwijd weer uit te mogen brengen", laat de illusionist weten.

In de game en het kaartspel is Kadabra de geëvolueerde versie van het psychische Pokémon-type Abra. Kadabra kan zelf nog evolueren in Alakazam, maar omdat hij jarenlang ontbrak in het kaartspel moesten spelers dat via speciale regels en kaarten klaarspelen, in plaats van dat ze gewoon de kaart van Alakazam bovenop die van Abra legden.