Utrecht-aanvoerder Janssen wist dat het abrupt afgelopen kon zijn

ARNHEM (ANP) - Met de uitschakeling in de play-offs heeft Willem Janssen zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal gespeeld. De aanvoerder van FC Utrecht zei dat hij wist dat het abrupt afgelopen kon zijn. "Maar ik had de pure focus op die wedstrijd, al schoot het vlak daarna wel door mijn hoofd", aldus Janssen bij ESPN na de 3-0-nederlaag bij Vitesse.

De 35-jarige aanvoerder van Utrecht voelde zich "een beetje leeg". "Het is ook raar, omdat je er rekening mee houdt dat je die wedstrijd kan verliezen en het zomaar de laatste kan zijn. De manier waarop is wel treurig", gaf hij aan. "Er schiet van alles door mijn hoofd, maar ook niks."

Janssen was niet tevreden over het spel van zijn ploeg in Arnhem. "Vitesse maakte twee wereldgoals. Wij kwamen er een paar keer goed door, maar scoren niet. Op het moment dat zij de 2-0 maakten miste ik wel de overtuiging bij ons dat je terug kan komen. Het was helaas niet genoeg vandaag."

Voor de voetballer die sinds 2004 actief was in het betaald voetbal en volgend seizoen technisch manager wordt bij VVV Venlo zit een lange carrière als profvoetballer er op. "Ik heb al een afscheid in de eigen Galgenwaard gehad. Dat was een fantastische avond, al was het ook apart omdat we nog wedstrijden speelden. Maar ik heb daar intens van genoten."