UWV ontvangt 30.000 aanvragen voor derde NOW-steunpakket

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 30.000 werkgevers hebben de afgelopen twee weken een aanvraag ingediend voor het derde NOW-steunpakket. Daarvan zijn bijna 21.000 aanvragen inmiddels gehonoreerd, meldt uitkeringsinstantie UWV. Die werkgevers hebben samen bijna 380.000 werknemers in dienst. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

De NOW-regeling is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden tijdens de coronacrisis. Werkgevers die minstens 20 procent omzetverlies hebben over een periode van drie maanden kunnen met de steun de loonkosten doorbetalen.

De tegemoetkoming is voor de maanden oktober, november en december. Werkgevers konden vanaf 16 november een aanvraag indienen bij het UWV. Na een week waren er ruim 21.000 binnen. Ondernemers hebben nog tot en met zondag 13 december om een aanvraag in te dienen.

Voor de eerste periode van de NOW-regeling aan het begin van de coronacrisis kende het UWV bijna 140.000 aanvragen toe. In de tweede periode, toen de coronamaatregelen werden versoepeld en bedrijven de tegemoetkoming minder hard nodig hadden, waren dat ongeveer 63.000 toekenningen.