Vader Beyoncé zegt muziekindustrie vaarwel

Mathew Knowles, de vader van Beyoncé en Solange, is klaar om afscheid te nemen van een lange loopbaan in de muziekindustrie. Knowles was de drijvende kracht achter de succesvolle band Destiny's Child en zette ook de solocarrières van zijn beide dochters neer. Dit meldt Page Six.

"Binnen 2 jaar ben ik verdwenen uit dit wereldje en daar ben ik helemaal oké mee. Ik wil me in de toekomst graag richten op het mentorschap, dus jonge mensen uit het vak helpen met mijn kennis. Ik denk dat ik genoeg kan overdragen aan een nieuwe generatie," aldus Knowles.

Mathews nieuwste project is zijn podcast Mathew Knowles Impact, die hij onlangs lanceerde op iHeartRadio. Als het gaat om gasten voor de podcast, zet de artiestenmanager hoog in. "Ik zou graag spreken met vice-president Kamala Harris, senator Cory Booker en Oprah Winfrey. Het gaat mij om diversiteit en via deze mensen denk ik dat te kunnen bereiken."

Onder Knowles management won Destiny's Child onder meer Grammy Awards, American Music Awards en BET Awards. Ook werd de groep door Billboard in de lijst met All Time Hot 100 Artists geplaatst.