Vajèn laat alles staan voor On Your Feet

AMSTERDAM - Actrice Vajèn van den Bosch gaat “honderd procent” voor de hoofdrol in de nieuwe openeind-musical On Your Feet, die vanaf oktober in het Beatrixtheater te zien is. Dat stelde zij bij de aftrap van de repetities. Zij vindt het niet erg als zij film- of televisierollen moet laten schieten omdat zij elke avond in het theater staat. “Ik ga hier nu honderd procent voor, dit is wat ik nú ga doen”, aldus de 19-jarige alleskunner.

Van den Bosch reisde samen met tegenspeler Jim Bakkum af naar Miami om het duo Gloria en Emilio Estefan, die zij spelen, te ontmoeten. “De eerste tip die Gloria mij gaf, meteen toen ik haar zag was: zoek de balans. Het is een zware rol, ik moet zingen, dansen en acteren. Dat advies zit vanaf dat moment in mijn hoofd.” Verder keek Van den Bosch veel YouTube-filmpjes van Estefan. “Ik wilde leren hoe zij praat, hoe zij beweegt, hoe je de chemie met haar man ziet.”

Ook zong Van den Bosch samen met de zangeres in haar studio in Miami. “Dat was zo bijzonder, ik moest mijzelf echt knijpen om het te kunnen geloven.” De Nederlandse tiener vond het vooral opvallend hoe oprecht en eerlijk de Estefans waren. “Dat zij persoonlijk bij de auditie betrokken zijn geweest, geeft mij een heel veilig gevoel. Het is een eer dat wij Nederland kennis mogen laten maken met hun verhaal.”

0 Reacties Doe mee met de discussie →