Vakbonden niet blij met AkzoNobel

AMSTERDAM (ANP) - Vakbonden zijn niet blij met Akzo Nobel. Ze willen zo stilletjes aan zekerheid over zaken als werk en loon nu de afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals een kwestie van tijd is. Akzo stelt dat het nog te vroeg is om op vragen in te gaan, ook omdat nog niet duidelijk of Specialty Chemicals wordt verkocht of op eigen benen wordt gezet.

De partijen zaten vorige week om tafel om over de situatie na de afsplitsing te praten. Daarbij hoopte FNV op toezeggingen op het gebied van banen en arbeidsvoorwaarden. De bond voelt zich door de verfreus in de steek gelaten, na de schriftelijke beantwoording van nog openstaande vragen.

Ook de indexering van het pensioenfonds, waar circa 400 miljoen euro voor nodig is, werd besproken. Volgens Akzo staat de pensioenkwestie los van dit alles, omdat dit fonds op eigen benen staat.

De komende week wordt door FNV nog een rondje langs de velden gemaakt om reacties op te halen. Daarna wordt over vervolgstappen beslist. De bond sluit acties niet uit. Akzo is naar eigen zeggen blijvend in contact met de bonden.

0 Reacties Doe mee met de discussie →