Valencia speelt gelijk mede dankzij doelman Cillessen

VALENCIA (ANP) - In de Spaanse competitie is Valencia ontsnapt aan de derde nederlaag op rij. De ploeg van coach José Bordalás dwong op eigen veld tegen Athletic Club ver in de extra tijd nog een gelijkspel af: 1-1. Daarna stelde doelman Jasper Cillessen, die bij Valencia zijn rentree maakte, met een prima reflex op de doellijn het zwaar bevochten punt veilig.

De oud-Ajacied kwam dit seizoen bij Valencia nog niet in actie. Eerst miste hij met Oranje het EK na een positieve coronatest. In de aanloop naar het nieuwe seizoen liep Cillessen een spierblessure op. Met Giorgi Mamardashvili onder de lat begon Valencia sterk aan de competitie. De Georgiër maakte woensdag echter geen beste indruk in het verloren uitduel met Sevilla (3-1). Daardoor kreeg Cillessen weer een kans tegen Athletic.

De oud-Ajacied moest in de 69e minuut een treffer van Iñigo Martinez toestaan. De Spaanse verdediger kopte fraai raak in de verre hoek. Valencia moest in de 82e met tien man verder door een rode kaart voor Maximiliano Gómez. Dankzij een late treffer van invaller Marcos André en de knappe redding van Cillessen hield Valencia aan het duel toch nog 1 punt over.

Bij Athletic speelde aanvaller Iñaki Williams zijn 202e opeenvolgende competitiewedstrijd. Het laatste duel dat hij in La Liga miste, was in april 2016. Williams evenaarde het record van Jon Andoni Larrañaga, die tussen 1987 en 1992 voor Real Sociedad eveneens 202 wedstrijden op rij speelde in de hoogste Spaanse competitie.