Van Bommel herkent hand van trainer bij LASK

EINDHOVEN (ANP) - Mark van Bommel treft donderdag met PSV in de Europa League een tegenstander met een spelstijl die je volgens de coach nog maar zelden ziet. "Ze geven 100 procent en kijken dan maar hoe ver ze komen", vertelde Van Bommel over LASK Linz, de tegenstander in het derde groepsduel van de Eindhovenaren.

Van Bommel kan genieten van het doorgaans onorthodoxe spel van de Oostenrijkers. "Ik houd er wel van. 100 procent geven, maar wel met een idee hè. Het is niet zo dat ze als elf kippen zonder kop over het veld lopen." Hij ziet erin de hand van trainer Valérien Ismaël, een Franse oud-prof met wie hij nog samenspeelde bij Bayern München. "Zijn speelwijze kenmerkte zich door iedere dag volle bak te blijven gaan. Daarom is hij zo ver gekomen en dat zie je nu ook terug in zijn ploeg", legde van Bommel woensdag in Eindhoven uit.

Oostenrijkse journalisten legden de favorietenrol bij PSV. Van Bommel: "Wij gaan uit van onszelf, maar dat kan niet zonder dat je rekening houdt met de tegenstander."