Van Bommel met Van Marwijk naar Australië

SYDNEY (ANP) - Bert van Marwijk neemt zijn schoonzoon Mark van Bommel als assistent mee naar Australië. De 65-jarige Van Marwijk is aangesteld als nieuwe bondscoach van de 'Socceroos' en zal de ploeg leiden tijdens het WK van komende zomer in Rusland. Naast Van Bommel gaan ook Taco van den Velde en Roel Coumans mee naar Australië. Zij behoorden al tot de staf van Van Marwijk tijdens diens periode bij Saudi-Arabië.

,,Als speler heb ik twee WK's meegemaakt, maar als trainer beleef je dat toch anders'', zei Van Bommel op Radio 538. ,,Het lijkt me een superervaring.'' De voormalige aanvoerder van Oranje rekent op medewerking van zijn club PSV, waar hij als jeugdtrainer werkt. ,,We moeten zorgen dat we supergoed voorbereid zijn. Het wordt een mooie uitdaging om het Australische elftal in heel korte tijd te laten voetballen zoals wij dat voor ogen hebben.''

Van Marwijk debuteert op 23 maart met een oefeninterland in Oslo tegen Noorwegen. Drie dagen later is Colombia tegenstander op Craven Cottage in Londen. Australië begint het WK op 16 juni in Kazan tegen Frankrijk en treft in groep C ook Denemarken (21 juni) en Peru (26 juni). ,,We gaan niet naar Rusland om alleen maar mee te doen, ik wil wedstrijden winnen'', zei Van Marwijk, die een contract heeft getekend tot en met het WK.

De trainer uit Deventer leidde het Nederlands elftal, met daarin een prominente rol voor Van Bommel, op het WK van 2010 naar de finale. Van Marwijk werkte de afgelopen twee jaar als bondscoach van Saudi-Arabië. Nadat hij met de Saudi's kwalificatie voor het WK 2018 had afgedwongen, door onder meer Australië voor te blijven in de poule, vertrok Van Marwijk vanwege een verschil van inzicht met de bond.

0 Reacties Doe mee met de discussie →