Van Bronckhorst wil zich met Rangers revancheren tegen Union

GLASGOW (ANP) - Giovanni van Bronckhorst heeft de hoop op een plek in de play-offs van de Champions League met Rangers FC nog niet opgegeven. De Nederlandse trainer moet dinsdag tegen de Belgische club Union een nederlaag van 2-0 uit de eerste wedstrijd zien weg te werken. Lukt dat, dan treft Rangers in de play-offs PSV of AS Monaco.

"De hele ploeg was vorige week erg teleurgesteld. Maar nu krijgen we een kans om dit recht te zetten met een prestatie waarvan ik weet dat we die kunnen leveren", aldus Van Bronckhorst. "Vorige week haalden we niet ons normale Europese niveau. Dinsdag zullen we op een hoog niveau moeten presteren."

Van Bronckhorst houdt zich vast aan de Europese thuiswedstrijden van vorig seizoen. Rangers FC bereikte toen uiteindelijk de finale van de Europa League, waarin na strafschoppen werd verloren van Eintracht Frankfurt. "Tegen wie we ook uitkomen, wij hebben in eigen huis altijd vertrouwen", zei Van Bronckhorst. "De sfeer is hier altijd fantastisch en ik ben er zeker van dat dat dinsdag ook zo zal zijn. We willen doelpunten maken maar we mogen de organisatie ook niet uit het oog verliezen. Het evenwicht bepaalt alles. Maar ons doel is aanvallen en veel kansen creëren."