Van Bronckhorst zet spits Morelos uit selectie voor duel met PSV

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Giovanni van Bronckhorst van Rangers FC heeft Alfredo Morelos buiten zijn selectie gelaten voor het beslissende uitduel van woensdagavond met PSV om een plaats in de groepsfase van de Champions League. Hij vindt zijn spits onvoldoende fit en is ontevreden over zijn gedrag.

De 26-jarige Morelos maakte de afgelopen vijf jaar 114 doelpunten voor de Schotse club. De Colombiaan was ook nog eens goed voor 51 assists. Hij kreeg zaterdag een rode kaart tijdens het uitduel met Hibernian (2-2).

Voor trainer Ruud van Nistelrooij van PSV maakt het weinig verschil of Morelos wel of niet bij de selectie van de tegenstander zit. "Hij kan erg goed voetballen", aldus Van Nistelrooij. "Maar dit seizoen was hij vooral invaller. Voor ons is Antonio Colak de eerste spits van Rangers."

Het eerste duel in Glasgow eindigde vorige week in een gelijkspel (2-2). Woensdag om 21.00 uur begint in het Philips-stadion van Eindhoven de beslissende return. De verliezer van het tweeluik gaat naar de Europa League.