Van de Beek: dit is een harde klap

AMSTERDAM (ANP) - Donny van de Beek deed na de gemiste kans van Ajax om opnieuw te overwinteren in de Champions League geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen. "Ik denk dat we meer dan dit hadden verdiend", stamelde de middenvelder na de nederlaag tegen Valencia (0-1).

"Dit was onze slechtste groepswedstrijd", erkende Van de Beek. "Maar we hadden niet verdiend te verliezen. We hadden volgens mij wel een doelpunt verdiend, al kregen we niet heel veel kansen. Natuurlijk mis je Quincy Promes en David Neres op dit niveau", doelde hij op beide geblesseerde buitenspelers. "Maar dan nog hadden we hier moeten scoren. Zij waren alleen maar aan het tijdrekken en verdedigen maar winnen wel."

"Dit is een harde klap", zei Van de Beek over de nederlaag. "We stonden bovenaan voor de laatste speelronde en eindigen als derde in de poule. Nu moeten we de Europa League in. Nog niet zo lang geleden stonden we in de finale van dat toernooi. Daar moeten we weer voor gaan, al zal ook dat niet makkelijk worden. Maar na wat we allemaal hebben gepresteerd het afgelopen jaar voelt overwinteren in de Europa League nu niet als een prijs."