Van de Beek: geen moeite met andere rol bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Donny van de Beek hoorde dinsdag in een meer controlerende rol tot de uitblinkers bij Manchester United. De van Ajax overgekomen middenvelder had geen moeite met zijn taak tegen het Turkse Istanbul Basaksehir. "Het ging lekker", zei de voetballer uit Nijkerkerveen na de 4-1-zege.

"Soms speel ik op de nummer 10-positie, soms heeft de coach me nodig in een meer controlerende rol. Het maakt me niet uit. Ook bij Ajax heb ik soms op deze positie gespeeld", vertelde Van de Beek op de website van zijn club die leidt in groep H met 9 punten uit vier duels. Van de Beek verving de Fransman Paul Pogba op diens positie achter Bruno Fernandes.

De 23-jarige middenvelder maakte een zelfverzekerde indruk. "Onze eerste helft was erg goed, vooral de eerste 30 minuten. Na rust leden we te veel balverlies en gaven we wat kansen weg. Maar uiteindelijk kregen we de controle terug en maakten we nog een vierde doelpunt." Pogba ontbrak vanwege een enkelblessure, liet coach Ole Gunnar Solskjaer na afloop weten.