Van de Donk en Egurrola met Lyon in halve finale Champions League

LONDEN (ANP) - Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk hebben met hun club Olympique Lyon de halve finales van de Champions League bereikt. De Franse club versloeg in Londen na verlenging Chelsea met 2-0 en dat was na de 1-0-zege van Chelsea in de eerste wedstrijd voldoende om de laatste vier te bereiken.

Egurrola en Van de Donk stonden beiden in de basis bij Lyon. Egurrola werd in de tweede helft gewisseld, Van de Donk in de verlenging.

Vanessa Gilles trok met een doelpunt in de 77e minuut de stand gelijk over twee wedstrijden. Daardoor was er op Stamford Bridge een verlenging nodig. Daarin scoorde Sara Däbritz in de 110e minuut.

Voetbalsters Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen hadden zich eerder op de avond met VfL Wolfsburg geplaatst voor de halve finales. Ze speelden voor eigen publiek gelijk tegen Paris Saint-Germain (1-1). Dat was voldoende na de zege in Frankrijk (0-1). Bij PSG speelde Lieke Martens mee.

Victoria Pelova verzekerde zich woensdag al met Arsenal ten koste van Bayern München van een plek in de halve finales. Barcelona schakelde AS Roma uit in de kwartfinales.