Van de Donk: winnen van Duitsland na 21 jaar best lekker

VENLO (ANP) - Daniëlle van de Donk was 'matchwinner' in de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen olympisch kampioen Duitsland. De behendige middenvelder maakte in Venlo de 2-1. Het was de eerste zege van de voetbalsters van Oranje op Duitsland sinds 2000. "We wilden graag een keer winnen en dat is na 21 jaar gelukt. Dat is best lekker", zei ze na afloop bij Veronica.

"We hadden in de eerste helft veel kansen en hadden het toen moeten afmaken, want Duitsland kreeg in de tweede helft ook behoorlijk veel kansen en als ze op hun best zouden zijn geweest, dat wil zeggen met het echte A-team, dan waren we er denk ik niet zo gelukkig mee weggekomen", meende Van de Donk, die veel van positie wisselde op de linkerkant met Lieke Martens. "Dat doen we vooral omdat de tegenstander dan niet goed weet wat er gebeurt."

Jill Roord, die twee keer op de lat schoot, vond beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. "Er waren fases waarin wij de controle hadden en fases waarin Duitsland de controle had. We kregen in de eerste helft veel uitgespeelde kansen en hadden toen de wedstrijd moeten beslissen."