Van de Zandschulp meldt zich af voor tennistoernooi Montpellier

MONTPELLIER (ANP) - Botic van de Zandschulp komt in aanloop naar het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam niet meer in actie. De beste tennisser van Nederland heeft zich afgemeld voor het indoortoernooi van Montpellier, waar Tallon Griekspoor volgende week wel actief is.

Vorige week gaf Van de Zandschulp (26) al te kennen dat hij zich vanwege zijn volle schema mogelijk zou terugtrekken voor het toernooi in het zuiden van Frankrijk. "Ik moet kijken of ik ga spelen, even kijken hoe ik thuis aankom. Anders is het een lange reeks", zei Van de Zandschulp.

De nummer 57 van de wereld heeft na het toernooi van Rotterdam ook de toernooien van Doha, Dubai, Daviscup, Indian Wells en Miami op zijn planning staan.

Griekspoor (25) doet wel mee in Montpellier. De mondiale nummer 62 kampte tijdens de eerste weken van het seizoen met een teenblessure, maar is fit genoeg om aan het indoorseizoen te beginnen.

Zowel Van de Zandschulp als Griekspoor heeft van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard ontvangen voor het ABN AMRO-toernooi, dat op maandag 7 februari begint.