Van de Zandschulp verslaat Ruud en bereikt vierde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi van Miami de vierde ronde bereikt met een overwinning op Casper Ruud, de nummer 4 van de wereld. De Nederlander versloeg de 24-jarige Noor in drie sets: 3-6 6-4 6-4. De partij duurde bijna drie uur. Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida.

De 27-jarige Veenendaler, nummer 32 van de wereld, is als 26e geplaatst op het tweede masterstoernooi op rij in de Verenigde Staten. In Indian Wells moest Van de Zandschulp eerder deze maand in de tweede ronde opgeven vanwege een enkelblessure.

Met Ruud trof hij zondag in Miami de nummer 4 van de wereld, die echter bezig is aan een matig seizoen. Ruud wist dit jaar nog op geen enkel toernooi twee partijen achter elkaar te winnen en dat lukte hem ook in Florida niet. Van de Zandschulp heeft nu drie van de vier duels met de Noor gewonnen. Alleen op het masterstoernooi van Rome was Ruud vorig jaar te sterk.

Tegen Ruusuvuori, een 23-jarige Fin, is de balans van Van de Zandschulp in evenwicht. Hij verloor vorig jaar op het gras van Rosmalen van Ruusuvuori, maar versloeg de huidige nummer 54 van de wereld vervolgens wel op Wimbledon.