Van der Poel hoopt op dezelfde data voor Spelen in 2021

SCHILDE (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel noemt het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio een "erg jammerlijke, maar wel begrijpelijke" beslissing. "De globale gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter. Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen van Tokio en dat plan valt nu eigenlijk in het water", liet hij weten. Van der Poel zou dit jaar in Japan zijn olympische debuut maken als mountainbiker.

"Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze moeilijke periode. Voorlopig is er ook weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet."

Van der Poel: "Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft? Het is moeilijk om vooruit te blikken, het is in de eerste plaats afwachten wanneer ze de Spelen zullen laten doorgaan. Ikzelf hoop op dezelfde periode zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland stond. Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel."