Van Dijk en Salah missen competitieduel van Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool moet het dinsdag in de competitiewedstrijd tegen Southampton doen zonder Virgil van Dijk en Mohamed Salah. Beide vaste krachten uit het elftal van trainer Jürgen Klopp moesten zich zaterdag vanwege blessures laten vervangen in de finale van de FA Cup tegen Chelsea en Klopp bevestigde dat ze voor het competitieduel niet beschikbaar zijn. De Duitse coach zei echter zeker te weten dat de twee op tijd fit zijn voor de finale van de Champions League eind deze maand, mogelijk maken ze het komend weekeinde op de slotdag van de Premier League al hun rentree.

"We gaan sowieso een team opstellen dat alles zal doen om de wedstrijd te winnen", zei Klopp. "We moeten zien wie verder beschikbaar is om te spelen. De 30 minuten die we zaterdag in onze gewonnen finale extra moesten spelen, maken een groot verschil. De jongens hebben sindsdien vooral op de massagetafel gelegen. Over Southampton hebben we nog helemaal niet gepraat. Dit wordt onze zestigste wedstrijd van het seizoen. We moeten heel voorzichtig zijn met de spelers, want het is niet zo dat dinsdag ons seizoen eindigt."

Liverpool staat in de Premier League nu 4 punten achter op koploper Manchester City. Bij winst op Southampton gaan de 'Reds' met 1 punt achterstand de laatste speelronde op zondag in. Een week later, op 28 mei, speelt de ploeg van Klopp de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

"Southampton heeft volgens mij tien dagen rust gehad voor deze wedstrijd. Die jongens zijn helemaal fris. Zij spelen hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen, vlak voordat ze op vakantie gaan", aldus Klopp. "Zij gaan natuurlijk vol druk zetten en vanuit alle mogelijke hoeken schieten. Bij ons hebben heel wat spelers zaterdag 120 minuten gespeeld. Waarom krijgen we niet wat meer rust en spelen we deze wedstrijd op woensdag of donderdag? Maar niemand denkt daaraan."

De Braziliaanse middenvelder Fabinho, die vorige week een spierblessure opliep, doet tegen Southampton sowieso niet mee. "Maar zijn herstel gaat heel goed", aldus Klopp.