Van Dijk heeft ook kip kerrie gegeten, maar voelt zich prima

PARIJS (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal voelt zich naar eigen zeggen prima, ook na het eten van een portie kip kerrie in het spelershotel. Een dag voor het EK-kwalificatieduel met Frankrijk haakten vijf spelers af bij Oranje, volgens De Telegraaf omdat ze ziek zijn geworden na het eten van kip kerrie.

"Ik voel me prima en hopelijk blijft dat zo. Wat ik heb gegeten? Ik heb lekker gegeten, ook kip kerrie", zei de verdediger van Liverpool en Oranje. Van Dijk is naar eigen zeggen niet op de hoogte van de oorzaak van de ziekte van het vijftal. Volgens de KNVB hebben zij allemaal te maken met een virusinfectie.

"Er is een virus ontdekt en ik heb geen flauw idee wat de oorzaak daarvan is", zei Van Dijk. "Vijf jongens zijn naar huis gegaan en dat is flink balen. Sommige jongens waren nieuw bij de groep en ze konden hun debuut maken. Hopelijk worden er niet meer jongens ziek en zullen de andere jongens snel herstellen."

Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen hebben de selectie vanwege ziekte verlaten. Bondscoach Ronald Koeman riep drie vervangers op.

Frankrijk - Nederland begint vrijdag om 20.45 uur.