Van Dijk: heel goed gedaan

TALLINN (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk keek na de royale zege in en tegen Estland (0-4) met een voldaan gevoel terug op de korte interlandperiode, die vrijdag begon met een prachtige overwinning in Hamburg tegen aartsrivaal Duitsland (2-4). "We hebben het heel goed gedaan met twee overwinningen, maar we zijn er nog niet. De volgende twee EK-kwalificatiewedstrijden willen we ook winnen", doelde de verdediger van Oranje op de komende duels met Noord-Ierland en Wit-Rusland in oktober.

Van Dijk gaf bij de NOS toe dat Nederland het in de eerste helft (0-1) bij vlagen nog wat moeilijk had met Estland. "We wisten dat ze veel zouden inzakken en dat we geduldig moesten zijn. We moesten bovendien hun counter eruit halen. Dat lukte vrij aardig, al hadden we in de eerste helft nog wel wat meer druk kunnen zetten."

Het verval bij Estland na de rust kwam voor Van Dijk niet onverwacht. "Geen ploeg kon dit verzet volhouden. We wisselden beter van kant naar kant, kregen daardoor meer kansen en konden daardoor ook meer tot scoren komen. Nee, ik vond het geen vervelende avond."