Van Dijk moet operatie ondergaan en staat voorlopig aan de kant

LIVERPOOL (ANP) - Virgil van Dijk komt voorlopig niet aan voetballen toe. De verdediger liep zaterdag in de wedstrijd tegen Everton (2-2) een blessure op en moest zich al snel laten vervangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kniebanden van Van Dijk beschadigd zijn en dat een operatie noodzakelijk is, meldt zijn club Liverpool.

Liverpool zegt zondag dat nog niet duidelijk is hoe lang Van Dijk niet kan voetballen. De Oranje-international mist onder meer de uitwedstrijd tegen Ajax, komende woensdag in de Champions League. De komende interlands met het Nederlands elftal zijn over ongeveer een maand.

In de eerste onbevestigde berichten van zaterdag werd nog gevreesd voor een zware kruisbandblessure. Daar staat een maandenlange revalidatie voor. Het EK van komende zomer zou dan mogelijk onhaalbaar zijn voor Van Dijk. Liverpool maakt zondag alleen melding van schade aan de kniebanden.

Pickford

Van Dijk kwam zaterdag in botsing met doelman Jordan Pickford van Everton. Pickford ging wild het duel in maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. Van Dijk werd uitvoerig behandeld en verliet op eigen kracht het speelveld.

Trainer Jürgen Klopp zei na afloop: "Het is niet goed met Virgil. Normaal speelt hij altijd door met pijn, hij mist nooit een wedstrijd. Ik weet niet hoe slecht het is, maar het ziet er niet goed uit."