Van Dijk nieuwe aanvoerder van Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Trots en met een band om een bovenarm verschijnt de 26-jarige verdediger van FC Liverpool vrijdagavond aan de aftrap voor een oefeninterland met Engeland in de ArenA.

,,Dit is een mooie stap voor hem", verklaarde Koeman zijn keuze voor Van Dijk. ,,Hij heeft er een mooie leeftijd voor en speelt bij een grote club. Hij kan deze verantwoordelijkheid aan."

Koeman heeft drie tweede aanvoerders benoemd. Dat zijn Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Daley Blind. ,,Zij zitten in de spelersraad en zijn spelers waar ik veel van mag verwachten. Maar bij een nieuwe start vond ik het tijd voor een nieuwe eerste aanvoerder."

Eer

Van Dijk deed niet zijn best om te camoufleren hoe blij hij was met de uitverkiezing. ,,Spelen voor je land is al een hele eer, maar aanvoerder zijn helemaal", zei hij.

Koeman moest op zoek naar een aanvoerder omdat Arjen Robben niet meer voor Oranje wil uitkomen. De bondscoach heeft Wesley Sneijder laten weten dat hij hem niet meer nodig heeft.

0 Reacties Doe mee met de discussie →