‘Van Holsbeeck weer opgepakt in fraudezaak’

BRUSSEL (ANP) - Voor de tweede keer in amper een jaar is Herman Van Holsbeeck opgepakt. Justitie verdenkt de voormalige manager van de Belgische topclub Anderlecht van witwaspraktijken en omkoping bij transfers, meldden media in België. Een dag eerder werd voetbalmakelaar Christophe Henrotay al opgepakt, de zaakwaarnemer van onder anderen de internationals Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Youri Tielemans. Het onderzoek spitst zich toe op de financiële constructies rond de transfers van de Anderlechtspelers Aleksandar Mitrovic en Tielemans, naar respectievelijk Newcastle United en AS Monaco.

Van Holsbeeck werd in oktober vorig jaar ook al opgepakt, toen als onderdeel van 'Operatie Propere Handen'. Dat onderzoek rond de invloedrijke voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic leidde tot een reeks arrestaties in het Belgische voetbalmilieu.

Van Holsbeeck was tussen 2003 en 2018 de algemeen manager van Anderlecht. In april werden kantoren van de topclub uit Brussel en van de Belgische voetbalbond doorzocht. De onderzoekers zouden op zoek zijn geweest naar informatie over onder meer de transfers van Mitrovic en Tielemans.