Van Kooten maakt kans op Hebban Debuutprijs

AMSTERDAM - Kim van Kooten, Lize Spit, Sandra Bernart, Inge van der Krabben en Erik Rozing zijn de genomineerden voor de eerste editie van de Hebban Debuutprijs voor romans. De vijf kanshebbers haalden de meeste van de ruim tienduizend uitgebrachte stemmen tijdens de Week van de Debutant. De winnaar wordt op 27 september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Hebban Awards 2016 in Amsterdam.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor Nederlandstalig schrijftalent in de categorie Literatuur & Romans. De debuutprijs maakt deel uit van de Hebban Awards, de verkiezing van de beste boeken van het jaar. Lezers kunnen vanaf 1 september stemmen op hun favoriete boeken in de categorieën Fictie, Thriller, Non-Fictie en Young Adult.

Kim van Kooten is genomineerd voor Lieveling. Lize Spit maakt kans met haar boek Het smelt. Sandra Bernart kreeg haar nominatie voor Ik zag Menno. Erik Rozing heeft zijn nominatie te danken aan het boek De psychiater en het meisje. De titel van het genomineerde boek van Inge van der Krabben luidt Tot waar we kijken kunnen.

De Hebban Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan o.a. Griet Op de Beeck (Beste roman), Paula Hawkins (Beste thriller) en Annegreet van Bergen (Beste non-fictie).

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *