Van Nistelrooij: deze nederlaag komt hard aan

LEEUWARDEN (ANP) - PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was na de ruime nederlaag bij SC Cambuur in de Eredivisie (3-0) zwaar teleurgesteld. "Dit is een pijnlijke en harde nederlaag. Die zullen we moeten incasseren, er zit niets anders op", aldus de oud-spits.

PSV won de vorige speelronde met 4-3 van Feyenoord en nam de koppositie toen over van Ajax. Van Nistelrooij kreeg de voorbije week niet het idee dat zijn elftal de stijgende lijn niet door zou trekken. "Ik had dit niet zien aankomen", zei hij eerlijk.

Bij rust was de stand nog in evenwicht. "Wij kregen de eerste kansen van de wedstrijd. Daar moet je er misschien eentje van maken. We gaven zelf niet veel weg", aldus Van Nistelrooij, die vond dat de eerste treffer van Cambuur afgekeurd had moeten worden wegens een overtreding op verdediger Jarrad Branthwaite. "Maar daar wil ik het niet op gooien. In zijn algemeenheid hebben we te weinig laten zien om met een resultaat naar huis te gaan. We creëerden te weinig, hadden voorin weinig stootkracht en leden te veel balverlies."

PSV heeft niet lang de tijd om te treuren. Donderdag wacht FC Zürich alweer in de Europa League, drie dagen later gevolgd door een uitwedstrijd in de Eredivisie tegen sc Heerenveen. Van Nistelrooij: "We hebben dit wel meer meegemaakt. Hier moeten we mee omgaan. We zijn altijd bij elkaar gebleven. Ook nu werken we knetterhard door. We moeten zorgen dat we er donderdag weer staan. Dat zijn we verplicht aan de club en aan onszelf."