Van Nistelrooij heeft technische staf bij PSV rond

EINDHOVEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij heeft zijn technische staf bij PSV rond. Het was al bekend dat Fred Rutten de nieuwe hoofdtrainer gaat assisteren in Eindhoven. André Ooijer blijft aan als assistent-trainer en daarnaast gaan Tim Wolf en de Spanjaard Javier Rabanal Hernández, die overkomt van Willem II, als assistent van Van Nistelrooij aan de slag bij de A-selectie van PSV.

Abe Knoop wordt de keeperstrainer en Yannick van der Schee krijgt de leiding over het fysieke deel van de trainingen. "We zijn erin geslaagd om een uitgebalanceerd team van specialisten te formeren", zegt technisch directeur John de Jong. "Dit is een staf met een sterk PSV-DNA. Iedereen kent onze visie en deelt de ambitie om met PSV op hoog niveau te presteren."

Eind maart maakte de nummer 2 van de Eredivisie al bekend dat Van Nistelrooij (45) komend seizoen de hoofdtrainer is, met Rutten (59) als zijn assistent. De voormalige topspits, 70-voudig international van Oranje, had dit seizoen Jong PSV onder zijn hoede. Van Nistelrooij volgt de Duitser Roger Schmidt op, die overstapt naar Benfica. De Brabander neemt zijn vaste assistent Wolf en videoanalist John Feskens van Jong PSV mee naar de hoofdmacht.