Van Nistelrooij wil droomstart tegen Rangers FC compleet maken

DEVENTER (ANP) - Ruud van Nistelrooij kon zich een betere start als hoofdtrainer van PSV niet wensen. Met winst van de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, de ontsnapping tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League én twee zeges in de Eredivisie, valt alles voorlopig de goede kant op voor de oud-spits. Van Nistelrooij is zelf pas tevreden als de komende twee weken ten koste van Rangers FC het hoofdtoernooi van de Champions League wordt gehaald.

"Je wilt deze wedstrijd zonder kleerscheuren doorkomen. Dat lukte bijna", sprak Van Nistelrooij zaterdagavond in stadion De Adelaarshorst na winst (5-2) op Go Ahead Eagles. De trainer doelde daarmee op het uitvallen van de Amerikaanse middenvelder Richard Ledezma, die na een half uur spelen hard op zijn enkels werd geraakt.

PSV heeft tussen de twee wedstrijden tegen de Rangers door, niet het gevaar nog meer spelers kwijt te raken. Of het moet op een training gebeuren. Het thuisduel met FC Volendam is door de KNVB namelijk verplaatst naar de laatste dag van augustus, om PSV zo de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de tweestrijd met de Schotten.

Pittige competitiestart

"De vraag van de KNVB kwam al tijdens de voorbereiding", aldus Van Nistelrooij. "Ik heb daar direct 'ja' op gezegd. We werken nu toe naar de uitwedstrijd van dinsdag en hebben daarna acht dagen voorbereidingstijd voor de return. Dat is een luxe van jewelste. We krijgen de tijd om een klein beetje adem te halen na deze beste wel pittige competitiestart met de nodige wedstrijden."

Sommige trainers vinden het juist fijn om tussen twee 'grote' wedstrijden in een competitiewedstrijd af te werken, zodat de spelers in een bepaald ritme blijven. "Zomaar eventjes 90 minuten voetballen bestaat niet. Je ziet wat er vandaag gebeurt met Ledezma", was Van Nistelrooij duidelijk.

Toen AS Monaco bij de loting uit de koker kwam als tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Champions League, baalden de Eindhovenaren behoorlijk. Monaco werd gezien als zwaarst mogelijke opponent in de kwalificatie. PSV ontsnapte dinsdag na verlenging. Het is niet zo dat Van Nistelrooij zijn elftal nu als favoriet ziet tegen de Rangers, waar Giovanni van Bronckhorst hoofdtrainer is. "We spelen tegen de finalist van de Europa League. En we weten wat voor thuiswedstrijden zij kunnen spelen, gesteund door een fanatieke aanhang. Favoriet zou ik ons absoluut niet willen noemen."