Van Rossems sluiten na overlijden Sis af met 785.000 kijkers

De allerlaatste aflevering van Hier Zijn De Van Rossems met Sis van Rossem is zaterdag op NPO 2 door 785.000 kijkers gezien. De uitzending werd opgedragen aan de eerder deze maand overleden kunsthistorica.

"April jongstleden zijn opnames gemaakt voor deze aflevering met de bedoeling deze volgend jaar uit te zenden. Door het plotselinge overlijden van Sis van Rossem is besloten hierop niet te wachten. Dit is de laatste episode van Hier Zijn De Van Rossems met haar bijdrage", zo stond in beeld aan het begin van de aflevering. Sis en haar broers Vincent en Maarten bezochten daarin Zierikzee.

De uitzending werd afgesloten met een korte compilatie. Voice-over Philip Freriks stelde dat Sis 48 afleveringen van het programma heeft gemaakt "met een opmerkelijke combinatie van ergernis en genoegen. Door haar unieke bijdrage is de serie uitgegroeid tot een succes".

Sis van Rossem overleed op 77-jarige leeftijd nadat ze in haar woning ten val was gekomen. Het is nog niet bekend of Hier Zijn De Van Rossems, waarvan acht seizoenen zijn gemaakt, later terugkeert met enkel Vincent en Maarten.