Vanaf januari geen reguliere afleveringen Andere Tijden meer

Er komen vanaf volgend jaar geen reguliere afleveringen van Andere Tijden meer op televisie. Dat heeft de NTR bevestigd na berichtgeving door het AD. Het bekroonde geschiedenisprogramma gaat vanaf 1 januari verder "in een andere vorm".

"Wij betreuren het natuurlijk enorm dat er geen plaats meer is voor de reguliere afleveringen van een programma dat wij bij de NTR (en veel kijkers met ons) als een instituut beschouwen, maar Andere Tijden blijft dus bestaan", laat een woordvoerder van de omroep weten. Hoe die andere vorm eruit komt te zien is nog onduidelijk. "Hiervoor leven er bij de redactie al veel ideeën, niet alleen voor tv, maar ook voor online en audio (podcast). Deze ideeën worden de komende maanden verder uitgedacht en uitgewerkt."

Vanaf 1 januari worden er nog wel specials uitgezonden, maar hoeveel dat er zullen zijn is nog onbekend. Daarover lopen nu gesprekken tussen de NPO en de NTR.

Andere Tijden bestaat al 21 jaar en won in 2001, een jaar na de start, de Zilveren Nipkowschijf. In het programma wordt aandacht besteed aan historische kwesties en (bijna) vergeten gebeurtenissen uit het recente verleden, zoals studentenontgroeningen, de Tweede Wereldoorlog, krakersrellen of de laatste wereldbeker van Ajax. Het programma trok op het hoogtepunt in 2008 gemiddeld 542.000 kijkers. Dat zijn er nu gemiddeld 281.000. Vanwege bezuinigingen werd drie jaar geleden het aantal uitzendingen per jaar al teruggebracht van 35 naar 18.