‘Veel daders Keulen mogelijk nooit gestraft’

KEULEN (ANP) - De meeste daders van de aanrandingen op oudejaarsavond in de Duitse stad Keulen worden mogelijk nooit gestraft. Dat heeft de politiechef van Keulen gezegd tegen de BBC.

Volgens Jürgen Mathies zijn de beelden die met bewakingscamera's zijn gemaakt van een te lage kwaliteit om vast te stellen wie zich aan seksueel geweld schuldig maakte. ,,We kunnen sommige diefstallen zien, maar dat is alles. We varen op ooggetuigenverslagen en verklaringen van slachtoffers'', aldus Mathies.

De politie kreeg na oudejaarsavond meer dan vijfhonderd aangiften binnen. In veertig procent van de gevallen was er sprake van seksueel geweld. De autoriteiten in Keulen hebben tot dusver 75 verdachten geïdentificeerd. Drie van hen verschenen dinsdag voor de rechter. Zij worden van diefstal verdacht.

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 • kwikfit

  Dat wist men al vanaf dag 1

  • Jerapah

   Tja, wie gelooft ook het fabeltje dat een handvol mannen in een uurtje 900 aanrandingen kunnen plegen? Er zal die nacht heus wel iets gebeurd zijn wat niet door de beugel kon, maar de rest is allemaal massa hysterie.

   • Burgermans

    Merkwaardig dat D’66-ers ook altijd ontkenners van zedenmisdrijven en wegkijkers zijn, De Club van Geert waarschuwde een decennia geleden voor deze ontwikkelingen. Maar ja, niemand luisterde toen en nu nog steeds niet.

    • Jerapah

     Goh, D66 heeft het echt wel bij je verbruid, hè? Ik kan niet goed plaatsen waar je op doelt met ej opmerking dat D66-ers ontkenners van zedenmisdrijven zouden zijn.

     • Burgermans

      “Tja, wie gelooft ook het fabeltje dat een handvol mannen in een uurtje 900 aanrandingen kunnen plegen? “

     • Jerapah

      En wat heeft D66 daarmee te maken? Negenhonderd is een ongeloofwaardig aantal. Massa hysterie is een interessant fenomeen. Als je het moest geloven was zo’n dertig jaar geleden ieder kind in Oude Pekela misbruikt door een man in een clownspak.

     • Burgermans

      Ik gebruik letterlijk jouw eigen woorden van het zeespiegelartikel tegen je, als je dat nog niet begrepen had.

     • Jerapah

      Maar ik heb helemaal niets met D66, dat jij een fixatie hebt op alles wat met die partij te maken heeft, is niet mijn probleem.

   • kwikfit

    Pas 75 verdachten geïdentificeerd …. noem dat maar n handje vol … ze zullen met z’n alle maar bij je op de koffie komen…..
    Tuurlijk …. hysterie van n stelletje vrouwen …. omdat ze ernstig lastig gevallen werden ….. Hoe kon ik dat vergeten ….

    • Jerapah

     Negenhonderd vrouwen is een ongeloofwaardig aantal.

     • kwikfit

      Wat een rare opmerking van je ….. Bedoel je …. 900 VROUWEN die lastig gevallen/beroofd zijn …. dàt kan niet …. en dùs zijn ze hysterisch???????
      Of
      900 vrouwen lastig gevallen en/of beroofd …..ONGELOFELIJK …. dat dit in een westerse stad voor komt
      ??

     • Jerapah

      Negenhonderd vrouwen die in één nacht door een handjevol asielzoekers aangerand zouden zijn, dat is een ongeloofwaardig aantal. De drie belangrijkste factoren kloppen gewoon niet: tijdsduur, locatie en aantal. Net als bij de ontucht affaire in Oude Pekela uit de jaren 80 is het gewoon een geval van massahysterie.

     • kwikfit

      Handjevol is in mijn beleving iets van 5 à 10 ….. 75 valt daar toch n beetje buiten.
      Ik begrijp je wel hoor, bagatelliseren en afschuiven op (massa-) hysterie ….( die dan toevallig ook naar andere Duitse steden als Hamburg, Stuttgart en Bielefeld en zelfs naar andere landen als Oostenrijk, Zwitserland en Finland is over geslagen) en je hoeft t niet serieus te nemen …. want stel je voor dat het wél waar is….. Dan zou er een probleem zijn…. waar een oplossing voor gezocht moet worden…. Nee, kop in het zand steken en afschuiven op hysterische vrouwen is makkelijker…..

     • Jerapah

      In de meeste gevallen gaat het om diefstal en niet om seksueel geweld. Bovendien is het overgrote deel van de daders niet afkomstig uit oorlogsgebieden. Het is allemaal ontzettend opgeklopt, maar als je al een vooroordeel tegen een bepaalde bevolkingsgroep hebt kun je natuurlijk niet meer objectief oordelen, wat ik wel begrijp hoor. Vluchtelingen zijn nu eenmaal altijd de zondebok die je van alles de schuld kunt geven,

     • kwikfit

      Toch “mooi” hoe je mij allerlei woorden in de mond probeert te leggen die ik helemaal niet gebruikt heb ….. en dan mij verwijten gaan maken …..
      De enige die het over 900 aanranding heeft, ben JIJ de enige die het over vluchtelingen heeft, ben JIJ de enige die het over ” uit het oorlogsgebied komende” hebt ben …. raad eens … JIJ dus…… En dan nog ff alle vrouwen die aangifte gedaan hebben voor hysterisch uitmaken …. maar als je al een vooroordeel tegen een bepaalde sekse hebt kun je natuurlijk niet meer objectief oordelen,.