Veel doden bij schietpartij school Florida

PARKLAND (ANP) - Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen door een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Florida. De vermeende schutter is opgepakt. Hij gaf zich zonder verzet over, meldt de politie.

De schutter opende het vuur in een middelbare school in Parkland, op zo'n 72 kilometer ten noorden van Miami. Sommige leerlingen verborgen zich tijdens de schietpartij in klaslokalen. Anderen renden in paniek naar buiten. Het motief van de schutter is nog een raadsel. ,,Hij zat op enig moment op deze school'', zei sheriff Scott Israël over de negentienjarige verdachte. ,,Ik weet niet waarom hij van school ging.''

Een leerling zei tegen ABC News dat hij tegen het einde van de schooldag het geluid van schoten hoorde. ,,Ik hoorde overal geschreeuw'', vertelde hij. ,,Ik kroop onder het bureau van mijn docent.'' Israël noemde het bloedbad ,,catastrofaal''. Hij zei dat gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

President Donald Trump heeft zijn afschuw uitgesproken over de ,,verschrikkelijke'' schietpartij. ,,Geen enkele leerling, docent of andere persoon zou zich ooit onveilig moeten voelen in een Amerikaanse school'', twitterde hij. De president zei te bidden voor de slachtoffers.

0 Reacties Doe mee met de discussie →