Veel meer bioscopen voor Oscarfavoriet Favourite

AMSTERDAM - The Favourite, met tien nominaties een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars, gaat vanaf donderdag in veel meer bioscopen draaien. Het kostuumdrama was in 36 theaters te zien, vanaf donderdag draait de film in zeventig Nederlandse bioscopen.

Dat heeft distributeur Warner Bros. dinsdag bekendgemaakt. The Favourite is al een groot succes in de Nederlandse zalen. De bizarre film trok binnen drie weken meer dan 126.000 bezoekers.

The Favourite is een film die zich afspeelt aan het Britse hof van begin achttiende eeuw. De labiele koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon en laat haar beleid bepalen door haar goede vriendin, Lady Sarah (Rachel Weisz). Als er een nieuwe dienares (Emma Stone) aan het hof arriveert, komt de relatie tussen Anne en Sarah onder druk te staan.

De komedie won al talloze grote prijzen, waaronder de Juryprijs op het Festival van Venetië. Ook werd hoofdrolspeelster Olivia Colman bij de Golden Globes afgelopen maandag bekroond als beste actrice.