Veel woede over uitzenden herhalingsbeelden van Eriksen

Op sociale media wordt met veel onbegrip gereageerd op de beelden van de voetballer Christian Eriksen, die de NOS als herhaling heeft uitgezonden. De 29-jarige Deen is tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland in Kopenhagen vlak voor rust in elkaar gezakt.

De NOS zond de beelden van Eriksen die in elkaar zakte meerdere malen uit tot ongenoegen van vele voetbalfans op Twitter. Zo werden de beelden in de studio vlak na de gebeurtenis herhaald en stelde NOS-presentator Gert van 't Hof voor "nog even terug te kijken naar het moment".

Een voetbalfan noemt de uitzending "een walgelijke vertoning". Ook radiopresentator Rob Janssen begrijpt de keuze van de NOS niet. "Zullen we niet een hartaanval herhalen op nationale TV? #NOS#WTF".

Diverse fans roepen op de beelden ook zelf niet meer te delen. Zo twittert voetballer Maarten de Roon: "Dit is hartverscheurend om te zien. Stop met het delen van deze beelden van Christian of zijn vriendin en stop met filmen." Zijn tweet is door meer dan vierduizend mensen gedeeld, onder wie sportverslaggever Jack van Gelder.

Eriksen ontving de bal na een inworp en viel voorover in het gras, zonder dat daar aanleiding voor was. Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen zij versterking van medisch personeel. Op televisiebeelden was te zien hoe Eriksen een hartmassage toegediend kreeg. De speler is inmiddels bij kennis en naar het ziekenhuis gebracht.