Veelvuldig Kalf-winnaar Kapsalon Romy hit op streaming

De familiefilm Kapsalon Romy van Mischa Kamp, met vier beeldjes de grote winnaar bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, heeft zich ontpopt tot een hit op streamingdienst Picl. De film was de afgelopen week het best bekeken op de dienst.

Op de tweede plek stond De Beentjes van Sint Hildegard, het bioscoopdebuut van Herman Finkers. Picl geeft overigens, net als grote broers Netflix, Disney+ en Videoland, zelden inzicht in het concrete aantallen kijkers. Maar Picl geldt als de grootste streamingdienst van de arthousebioscopen in Nederland.

Kapsalon Romy vertelt over de relatie tussen een jong meisje en haar dementerende oma. De veelgeprezen film sleepte de prijzen in de wacht voor beste actrice (Beppie Melissen), bijrol (Noortje Herlaar), scenario (Tamara Bos) en regie. Voor regisseur Mischa Kamp was het de eerste maal dat zij een Kalf won. Eerder werd zij wel genomineerd voor het coming of age-drama Jongens.

Het zijn niet de eerste prijzen voor Kapsalon Romy; in het buitenland werd de film al talloze malen bekroond. Zo werd de familiefilm eind 2019 uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar.